Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Roberto Crosio

Sorter efter

Filtre

Vingård
Type
Klassifikation
Årgang
Drue
Fadlagring
Størrelse
Vingård
Type
Klassifikation
Årgang
Drue
Fadlagring
Størrelse

Caluso, Canavese, Torino

Cantine Crosio ligger cirka 30 km nordøst for Piemontes hovedby - Torino.

Siden 2000

Roberto startede Cantine Crosio vinproduktionen i 2000.

Første generation

Roberto Crosio arvede sin første vinmark fra sine forældre i år 2000 og har sammen med sin kone udvidet til de 10 hektar vingården har i dag.

Roberto Crosio

Eventyret bag vingården starter i 2000 i området Caluso, som er kendt for Erbaluce-vine. Roberto Crosio har altid følt en stærk tilknytning til vindyrkning og området ved foden af alperne lige udenfor Torino. Roberto modtog sin første vingård fra hans forældre. Her startede han produktionen af vine med det formål at tilføre værdi til denne hvide Erbaluce drue. Robertos forældre ejer Michelinrestauranten Gardenia di Caluso, som for alvor har fremmet Canavese området. Roberto efterlever forældrenes værdier og prøver at følge deres eksempel og huske på, hvad de lærte ham: Søg det bedste og du vil lave det bedste.

I dag deler Roberto sit vineventyr med Monica, som Roberto beskriver som sit livs kærlighed og sin arbejdskammerat.

Om vinproduktionen hos Roberto Crosio

Roberto startede sin vinaktivitet med Erbaluce di Caluso, en indfødt hvid druesort, som Roberto dyrker med den traditionelle metode "Pergola Canavesana", som i dag dækker størstedelen af vingårdsområdet.

I årenes løb blev også de mest kendte Piemonte røde druesorter: Nebbiolo og Barbera, dyrket. Derudover besluttede Roberto også at plante Merlot og Syrah, to internationale druesorter, som han opdagede under hans rejser i vinens verden. For at beskytte vingården mod sygdomme bruger han skadedyrsbekæmpelse ved at anvende produkter af hovedsagelig naturlig oprindelse som alger, æteriske olier, kobber og svovl. Der bruges ikke herbicider. For det meste er arbejdet i vinmarkerne og på vingården manuelle. Kombinationen af opmærksomhed, stor lidenskab og hårdt arbejde giver vinene en unik smag og en god balance.