Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Borgo Maragliano

Sorter efter

Filtre

Vingård
Type
Klassifikation
Årgang
Drue
Fadlagring
Størrelse
Vingård
Type
Klassifikation
Årgang
Drue
Fadlagring
Størrelse

Loazzolo, Alta Langa

Borgo Maragliano er beliggende i Loazzolo i Asti provinsen. Gården liggeri næsten 500 meters højde over havet.

Siden 1850

Det hele startede, da de nygifte Giovanni Galliano og Donna Enrica købte den første vinmark i Loazzolo.

5. generation

I dag drives Borgo Maragliano af Carlo og Silvia samt deres tre sønner Francesco, Giovanni og Federico som er 5. generation af Galliano-familien.

Borgo Maragliano

På toppen af det højtbeliggende Loazzolo med udsigt ud over vinmarker i alle retninger finder man vores “Metodo Classico ekspert”. Borgo Maragliano drives i dag af ægteparret Silvia og Carlo Galliano. Siden de for mere end 25 år siden overtog styringen af den 25 ha store vingård fra Carlos forældre har de satset på at lave Metodo Classico i verdensklasse. Og selvom forældrene og familien rystede på hovedet i starten, så har den modige satsning givet pote i form af adskillige toppriser til husets vine. Blandt andet 3 glas i Gambero Rosso. Carlos forældre hjælper stadig til i produktionen, ligesom Silvia og Carlos ældste søn læser til ønolog, med henblik på at bidrage til fremtidens Borgo Maragliano.

Om vinproduktionen hos Borgo Maragliano

Silvia og Carlo husker tydeligt, da de første gang fortalte om deres vision om at lave topklasse mousserende vine, baseret på franske druer i Piemonte. De lokale syntes, at det var skørt, når man boede i hjertet af Moscato-land. Det varede dog ikke længe før at dette hørte op, og siden har det vist sig at være en rigtig god beslutning. I modsætning til de fleste andre vinproducenter i Piemonte, har de valgt at satse næsten entydigt på produktion af Metodo Classico, der er den italienske betegnelse for mousserende vine, lavet på champagnemetoden.

Vinmarkernes beliggenhed i 400-450 m. højde giver perfekte, kølige forhold til produktion af champagnedruerne Pinot Noir og Chardonnay, som benyttes til vinene, hvor de fine perler i den mousserende vin stammer fra andengæring på flasken. Det tager mellem 3-10 år fra høsten til vinene er helt perfekte og drikkeklare. Den enkelte vin skal nemlig være helt perfekt før vinene frigives og sælges til kunder i hele verden. Chardonnay, der benyttes til Metodo Classico, er delvist lagret på fade. Men ellers er der i produktionen fokuseret på at maksimere friskhed i vinene.

De seneste 2 år har Borgo Maragliano markeret sig ved at få tildelt forskellige toppriser. Et flot skulderklap til familien hos Borgo Maragliano.