VITIDAUTUNNO Chardonnay

Vinens navn betyder ”Vinmarker om efteråret”, som går igen i den smukke flaskes etiket, der bærer efterårets mange farver. Teo Costa’s tophvidvin er lavet på Chardonnay druen, og er fadlagret på små tønder. Resultatet er en velstruktureret hvidvin med en god mineralitet, der bærer præg af fadlagringen uden at kompromittere vinens frugt og syre. Til denne vin plukkes kun de bedste Chardonnay druer og intet andet.

Denne vin er lavet til at være noget helt specielt, hvilket man med det samme bemærker på flasken. Den er ikke som andre vine i sit udtryk. Etiketten bærer præg af efterårets farver og flasken er dekorativ, lav og bred. Teksten ”Sanctus Salvatius 1399” er en hyldest til hjembyen Castellinaldo’s gamle kirke, der blev opført på toppen af bakken i år 1399, og som om efteråret kroner vinmarkernes utallige røde, gule og brune farver. 

Her er tale om en lækker og velstruktureret Chardonnay vin, som i duften har diskrete aromatiske toner af frugt og nyslået græs, kombineret med en svag duft af egetræsfad. De aromatiske toner kommer fra fremstillingsprocessen, hvor de nøje udvalgte og afkølede druer koldpresses og hældes på temperaturkontrollerede tanke, hvor gæringen sker. I glasset fremstår vinen lettere gylden med grønne nuancer. En let syre, kombineret med fadlagringen, giver struktur og kompleksitet til vinen, der i sin smag fremstår klassisk, frisk og elegant. Vinen er super som tilbehør til lettere pastaretter, risotto, fisk eller skaldyr.

Pris: 129,- (v. køb af 6 stk.)
Pris: 149,- (v. køb af 1 stk.)

Om Vitidautunno Chardonnay:
– Distrikt i Piemonte: Roero
– Klassifikation: DOC
– Vinstokke etableret: 1988
– Årlig produktion: 6.500 flasker
– Højde på vinmarken: 300 m.
– Drue: Chardonnay
– Alkoholprocent: 12%
– Fadlagring: 2 mdr. + 15 mdr. (tank og flaske)
– Gemmes: 0-10 år