VITIDAUTUNNO Barbera Passito

Vinens navn betyder ”Vinmarker om efteråret”. Efterårets farver går igen i den smukke flaskes etiket, og det er netop når farverne er flest, at druerne til denne ”late harvest” Barbera-vin høstes. Druerne får lov at udvikle sit fulde sukkerindhold, mens de tørrer på vinstokkene, og resultatet er en dessertvin, som også passer perfekt til ost. En unik vintype, som vi ikke har mødt andre steder, og som i sit udtryk minder om et mix mellem en portvin og en frisk Barbera rødvin.

Denne vin er lavet til at være noget specielt, hvilket man med det samme bemærker på flasken. Den er ikke som andre vine i sit udtryk. Etiketten bærer præg af efterårets farver og flasken er dekorativ, lav og bred. Teksten ”Sanctus Salvatius 1399” er en hyldest til hjembyen Castellinaldo’s gamle kirke, der blev opført på toppen af bakken i år 1399, og som om efteråret kroner vinmarkernes utallige røde, gule og brune farver. 

Teo Costa har med denne vin skabt en unik dessertvin, lavet på senhøstede Barbera druer, og er af typen ”Passito”. En vin, der i smagen imponerer med sin sødme, der suppleres af fløjlsagtige krydderier og kompleksitet samt Barbera druens underliggende syre. Duftener intens og æterisk, og man fornemmer, at her er der tale om et produkt for den kræsne vindrikker. Alle druer håndplukkes og udvælges nøje efter den lette tørring på vinstokkene. Inden vinen kommer på flaske, får den 18 mdr. på fad. Resultatet er en unik vinoplevelse. 

Vinen er super som tilbehør til desserter og alle slags oste, hvor den overrasker med sin intensitet i både farve og smag. Vinen serveres lettere afkølet til 13-15 grader.

Pris: 149,- (v. køb af 6 stk.)
Pris: 169,- (v. køb af 1 stk.)

Om Vitidautunno Barbera Passito:
– Distrikt i Piemonte: Roero
– Klassifikation: DOC
– Vinstokke etableret: 1960
– Årlig produktion: 10.000 flasker
– Højde på vinmarken: 300 m.
– Drue: Barbera
– Fadlagring: 18 mdr.
– Alkoholprocent: 14,5%
– Gemmes: 0-12 år