Tre Roveri

Enkeltmarkskvalitetsvin, lavet på Barbera druen. Vinen er klassificeret som DOCG Superiore, og har i 2019 fået betegnelsen NIZZA DOCG, hvilket vidner om en vin der lever op til nogen af de højeste kvalitetskrav i Piemonte. 

Vinen er lagret 18 mdr. på egefade, som giver vinen bløde tanniner og rafinesse. Fadlagringen bevirker at denne vin kan lagres længere tid på flasken og kan matche de fleste madretter. ”Tre Roveri” hentyder til markens beliggenhed mellem tre gamle egetræer på vingården i Mombaruzzo.

Tre Roveri er en klassisk Superiore vin, lavet på Barbera druen, som giver vinen dens dybrøde farve samt masser af frugt. Vinens kompleksitet og elegance øges gennem 18 måneders lagring på store slavonske fade (60%) og 500L franske egetræsfade (40%). Denne kombination giver både kraft og sødme til vinen, og er som altandet hos Pico Maccario resultatet af et større udviklingsarbejde. Tre Roveri Superiore placerer sig lige under Pico Maccario’s topvin (”Epico”). I år hvor de klimatiske forhold ikke har været optimale, fremstilles Epico-vinen ikke, men super druerne fra Epico marken benyttes i stedet til denne Superiore vin, som derfor holder høj kvalitet i forhold til den overkommelige pris. 

Vinen kendetegnes af Barberaen’s frugt og syre, samt bløde tanniner, der giver vinen et strejf af vanilje og krydrede undertoner. Grundet Barberaens syre samt fadlagringen, matcher denne vin de fleste hovedretter. Vi vil servere den lettere afkølet (ca. 16 grader) med klassiske italienske retter eller medium krydrede retter fra resten af verden.

Pris: 169,- (v. køb af 6 stk.)
Pris: 199,- (v. køb af 1 stk.)

Om Tre Roveri:
– Distrikt i Piemonte: Monferrato
– Klassifikation: DOCG
– Vinstokke etableret: 1995
– Årlig produktion: 26.000 flasker
– Højde på vinmarken: 225-240 m.
– Drue: Barbera
– Fadlagring: 18 mdr.
– Alkoholprocent: 14%
– Gemmes: 0-10 år