ROCCA DELLE VERGINI

Lækker, let boblende og frugtrig hvidvin, lavet på Piemonte’s lokale Arneis drue. Fantastisk til terrassen eller som aperitif, da denne vin er meget let at drikke og lige så let at holde af. De svage bobler giver vinen en friskhed, der står godt til vinens frugt og syre. Duften er rig på blomster. Smagen er frugt og sommer, og vinen er det perfekte match til en sommerfrokost. Du vil ikke blive skuffet!

Arneis druen, og specielt denne vin, er vores ”hemmelige” hvidvinsfavorit fra Piemonte. Rocca delle Vergini betyder ”jomfruens klippe”, og hentyder til navnet på den mytiske klippeskråning, der lægger mark til druerne. Det mytiske udtryk har Teo Costa valgt at lade gå igen i vinens etiket, hvor man gennem den klare flaske ser jomfruen i markerne ved klippen. 

Efter høst køles druerne med det samme ved hjælp af tøris og koldpresses efter ankomst til vingården i den lettere frosne tilstand, før den hældes direkte på afkølede og lukkede tanke. Vinen lagrer 2 måneder på flaske, hvorefter den er klar til at drikke. Denne fremstilling sikrer, at alle vinens naturlige aromaer bevares. Som alle andre semi-aromatiske hvidvine bør den drikkes indenfor få år efter produktionen, hvorved friskheden er maksimal. Vinen fremstilles let mousserende, og de milde bobler gør vinen godt. Utrolig friskhed og frugt, balanceret med Arneis druens lette syre, gør denne vin til vores favorit i forbindelse med vore frokoster i Piemonte. Vinen fungerer super som aperitif eller som tilbehør til kolde anretninger og fisk.

Pris: 89,- (v. køb af 6 stk.)
Pris: 109,- (v. køb af 1 stk.)

Om Rocca delle Vergini:
– Distrikt i Piemonte: Roero
– Klassifikation: DOC
– Vinstokke etableret: 1980
– Årlig produktion: 30.000 flasker
– Højde på vinmarken: 300 m.
– Drue: Roero Arneis
– Alkoholprocent: 12%
– Gemmes: 0-4 år