Pico Maccario

Pico Maccario er et top moderne, innovativt og ambitiøst vinhus, som stort set er 100% dedikeret til at udbrede kendskab til Barbera-druens fortræffeligheder. Vi kalder dem ”Barbera-nørder”, da de bruger mange ressourcer på udvikling af de perfekte Barbera vine. Deres innovative og moderne produktionsmetoder bevirker, at du altid får stor værdi for pengene. Pico Maccario er Piemonte’s svar på en producent af ”Super Toscaner” vine, som i visuelt-og smags-udtryk er anderledes end de klassiske vine fra området.

Om vinproduktionen hos Pico Maccario

De to brødre Pico og Vitaliano Maccario er 3. generation af familien Maccario. I midten af 90’erne lavede de en stor investering i de nuværende 88 ha marker i Mombaruzzo, med en vision om at skabe verdens bedste Barbera vine gennem egen produktion. De har i dag verdens største sammenhængende areal med Barberamarker, og producerer stort set kun Barbera vine. Den første høst, og dermed de første vine i Pico Maccario’s navn, blev lanceret i 1997, og siden dengang har de konstant raffineret deres vine og produktionsmetoder, så de i dag efter vores mening har nået deres mål; verdens bedste Barbera vine. Pico Maccario’s sommelier er brødrenes onkel, der har mere end 45 års erfaring, og bruges som konsulent af flere af Piemonte’s andre store vinhuse. Ved at plante bønner, som løbende slås ned, mellem hver anden række på marken, begrænses brugen af kunstgødning til et minimum, og producenten er kendt som ”the wineyard of roses”, med reference til de 5500 rosenbuske, der er sået for enden af vinrækkerne, som anvendes som en ”early warning” på eventuelle sygdomme. I dag drives gården primært af Vitaliano, da Pico i 2000-tallet blev testkører for Michael Schumacher (Formel 1), og siden har dedikeret sig til motorsportens verden. I dag er han pilot og driver flere Porsche butikker i Norditalien. Imens fortsætter Vitaliano nørderiet med husets vine, til vores store glæde. Et super spændende vinhus!

pico
pico2