Piasa Rischei

En formidabel kvalitetsdessertvin lavet på senhøstede Moscato-druer. Piasa Rischei er gylden og intens og på alle måder fremelsket med det formål at være i absolut topklasse. Piasa Rischei er belønnet med et hav af priser gennem tiden og er den mest prisvindende hvide vin i Piemonte! Vinbonden Giovanni betegner den som en ”meditationsvin”, der bedst nydes med god musik, mens der reflekteres over livets mening. Jo længere tid den lagres, jo mere vil smag og alkoholprocent udvikle sig.

Moscato druerne til Piasa Rischei, dyrkes på Forteto della Lujas stejleste og mest solrige skråning. Derfor kaldes vinen også for ”Wine of the Sun”. Høsten foregår ved håndkraft i tre omgange fordelt fra medio september til slutningen af oktober. Kun druer, der viser tegn på den ædle svamp, botrytis cinerea, plukkes og lægges til tørre i et lille hus på gården. Derfor opnår vinen en perfekt kraft og sødme. Når alle druer er høstet, presses de med en gammel håndpresse og hældes på barriques, hvor vinen lagres i 36 måneder før den hældes på halve flasker. Der tilsættes ikke gær, men i stedet tilsættes en kop fra ”modertønden”, der sikrer en god og naturlig gæringsproces. Resultatet er en gylden dessertvin, der har kraft, sødme og syre. En vin med masser af honning, citrus og kastanje, der skal smages! Nyd et køligt glas som det perfekte tilbehør til foie gras eller kraftige oste – gerne blåskimmel. Sæt gerne flasken tilbage i køleskabet med proppen på, hvor den holder sig mindst en måneds tid

Pris: 259,- (v. køb af 6 stk.)
Pris: 299,- (v. køb af 1 stk.)

Om Piasa Rischei:
– Distrikt i Piemonte: Loazzolo
– Klassifikation:
Loazzolo DOC
– Vinstokke etableret: 1938
– Årlig produktion: 3.000 flasker
– Højde på vinmarken: 510 m.
– Drue: Moscato late harvest
– Fadlagring: 36 mdr. på små fade
– Alkoholprocent: 11,5 %
– Gemmes: 0 -40 år