ottimo con il pesce e........

Aromatisk, tør hvidvin med balanceret syre. I denne udgave af den populære Roero Arneis er der virkelig kræset for at bevare druens friskhed i både aroma og smag. Råproduktet er Piemonte’s lokale Arneis drue, som også kaldes for ”Den hvide Barolo”. Arneis druen blev tidligere brugt til at fortynde tanninerne og syren i vine lavet på Nebbiolo druen, men siden 1980’erne er druen med stor succes blevet dyrket til hvidvinsproduktion.

”Ottimo con il Pesce e….” betyder ”Den bedste til fisk og ….”, hvilket hentyder til at Gabriele finder denne vin ideel som tilbehør til fiskeretter – og til mange andre anledninger, hvor der er brug for et lækkert glas hvidvin. Roero-distriktet ligger lidt nordvest for Barolo, og giver ideelle forhold for Arneis druen. Roero Arneis er elegant i sit udtryk, og dens relativt lave syreindhold, lette fedme og frugt gør den let at holde af. Det er ikke uden grund at væksten i produceret Arneis-vin i Piemonte overstiger væksten i selveste Barolo. Marken i Corneliano er mineralrige men med magre sandjorde, hvilket giver optimale forhold for Arneis druen, så den udvikler sin fantastiske duft. Den ligger på en Vest-Sydvest vendt skråning. Vinifikationen har som hovedformål at bevare Arneis druens friskhed, og foregår under afkøling og temperaturkontrol. For at bevare vinens lethed, sker både gæring og lagring på ståltanke. Resultatet er en hvidvin, der som navnet antyder er perfekt til både fisk, lette retter med pasta eller som aperitif.

Pris: 129,- (v. køb af 6 stk.) 
Pris: 149,- (v. køb af 1 stk.) 

Om Roero Arneis:
– Distrikt i Piemonte: Corneliano
– Klassifikation: DOCG
– Årlig produktion: 8.000 flasker
– Højde på vinmarken: 300 m.
– Drue: Roero Arneis
– Alkoholprocent: 13 %
– Serveres: 10-12 grader
– Gemmes: 0 – 5 år