Millesimato Brut

Denne Metodo Classico holder en høj kvalitet, og er perfekt til fejring af en speciel anledning. For at opnå det perfekte resultat er champagnen først frigivet efter i alt 7 års lagring i kælderen hos Borgo Isolabella. Højden på markerne bevirker, at der er store temperaturudsving mellem dag og nat, og det sydvendte amfiteater sikrer masser af frugt og struktur i vinen, som smagfuldt supplerer de perfekte bobler.

Metodo Classico er navnet på Italiens topvine, fremstillet og lagret efter den klassiske champagne metode. Denne vin er et flot eksempel på,at regionen producerer mousserende vine i den absolutte top. Navnet ”Millesimato” betyder, at druerne til vinen alle er fra samme høstår. Druerne til vinen er nøje udvalgt fra den højtbeliggende vingård og består af 70% Chardonnay og 30% Pinot Noir. Efter høsten i 2011 blev det meste af vinen gæret på klassiske tanke, og 15% af Chardonnay-vinen blev gæret på nye barriques af fransk egetræ. Boblerne er naturlige og er udviklet gennem 6 års lagring på flaske og håndværk i ordets bedste forstand. Herefter er der udviklet 6 atm tryk i flasken, og degagement, hvor resterne af gær fjernes fra flasken, og champagneproppen kroner værket. 2011 var en varm sommer, og det sydvendte amfiteater sikrede masser af frugt i duft og smag, mens højden på vinmarken sikrer god balance med syren. En meget lækker vin til festlige anledninger.

Pris: 199,- (v. køb af 6 stk.)
Pris: 229,- (v. køb af 1 stk.)

Om Millesimato Brut:
– Distrikt i Piemonte: Alta Langa
– Klassifikation: Metodo Classico
– Vinstokke etableret: 2001
– Årlig produktion: 1500 flasker
– Højde på vinmarken: 500-550m.
– Drue: Pinot Noir og Chardonnay
– Fadlagring: 15% af Chardonnay
– Alkoholprocent: 12,5 %
– Gemmes: 0-5 år