La Giribaldina

La Giribaldina er en mindre vingård beliggende i Calamandrana midt i Monferrato-området. Familien købte den ældgamle vingård i 1994, og har siden renoveret gården fra top til tå, så produktionslokalerne og vinkældrene fremstår flotte og klassiske på samme tid. I starten var det moderen, Mariagrazia, der stod for skabelsen af familiens vine, men i 1999 fik hun en god makker i hendes søn, ønologen Emanuele, der i dag forestår det meste af produktionen, mens hun selv er trådt lidt mere i baggrunden.

Om vinproduktionen hos La Giribaldina

La Giribaldina er kendt for eminente Barbera-vine samt deres unikke Sauvignon Blanc vin, som nyder godt af den kraftige jord på familiens marker. Den kraftfulde mark sørger for, at råmaterialet til vinene er helt i top. Dette udmønter sig eksempelvis i, at hvidvinen Ferro di Cavallo har en alkoholprocent på mindst 14%. Faktisk har familien i visse år problemer med at holde alkoholprocenten nede på dette niveau, sammenlignet med andre hvidvine. Familien råder over i alt 11 hektar vinmarker, der tilsammen producerer omkring 80.000 flasker per år. Vi har fået anbefalingen af La Giribaldina af Elisa Ramanzin fra Diwine Tour, der er vores lokale vinentusiast og veninde i Piemonte. Anbefalingen blev givet, da vi efterlyste det vinhus, som laver den Nizza-vin, der giver mest værdi for pengene. Og selvom forventningerne dermed var sat højt, blev vi ikke skuffede, da Mariagrazia tog imod os på familiens gård. For generelt har vinene en række fælles træk i form af intensitet, kraft og masser af frugt, som gør vinene lette at nyde, hvad enten du er vinkender eller ”bare almindeligt glad for vin”, så bliver du ikke skuffet af vinene fra La Giribaldina!

Giri