La Ganghija

Med La Ganghija, højt beliggende iTreiso, har den yngre ønolog, Enzo Rapalino, siden 2004 i formået at markere sig internationalt for sine enestående Barbaresco-vine. Bedstefaren blev kaldt ”vina”, fordi han var storbonde og ejede mange hektar vinmarker. Han levede af at levere druer til andre producenter. Enzos mor arvede ¼ af disse marker, i alt 22 hektar, og fortsatte filosofien med at sælge druerne til cooperativer, indtil Enzo overtog gården i 2004. Da kom der helt nye visioner på gården!

ganghija

Om vinproduktionen hos La Ganghija

Da Enzo overtog gården i 2004, var han nyuddannet ønolog med mange ambitioner. Han besluttede, at de bedste 6 hektar af vinmarkerne omkring gården skulle benyttes til at skabe Barbaresco-vin i verdensklasse. Hans produktion var i starten blot 2-3.000 flasker. Som navn på hans nyetablerede vingårdvalgte han ”La Ganghija”, der er lokal dialekt for vinklasens stilk. Hans unikke logo blev designet efter inspiration af den lokale præst, der altid havde prædiket om solens gavnlige virkning på alle typer af liv. I dag driver unge Enzo gården med hjælp fra sin bror, hans forældre og hans onkel. Al høst til La Ganghija foregår med håndkraft. Den årlige produktion beløber sig samlet til 230-35.000 flasker, hvoraf knap halvdelener klassificeret som Barbaresco DOCG. Jorden i Treiso er meget kraftfuld og rig på ler. Specielt markerne, som er beliggende i Giacosa cru’en, bærer præg af så megen kraft og krydderi, at den ofte må balanceres med druer fra mindre kraftfulde cru’er. Som La Ganghija’s motto siger: ”Wine is the poetry of the soil”. Vi er ikke i tvivl om, at Enzos talent vil føre ham langt, og at hans vine også fremover vil stige i værdi og påskønnelse – ikke mindst efter at han i 2018 har fået flotte hædersbevisninger fra internationale magasiner for begge hans Barbaresco-vine.

ganghija1
ganghija2