guiseppe galliano Brut

Dette var vinen, der startede Silvia og Carlo Galliano’s eventyr, som indebar omlægning fra traditionel vinproduktion til Metodo Classico. Siden den første produktion i starten af 90’erne er produktet løbende raffineret til perfektion, hvilket blandt andet har udmøntet sig i tildelingen af 3 glas i Gambero Rosso 2019. Vinens fine bobler stammer fra 2. gæring på flaskerne, og råmaterialet er friske Pinot Noir druer, tilsat 20% barrique lagret Chardonnay.

Druerne til denne vin høstes relativt tidligt for at bevare friskhed og syreindhold i vinen. Vinen er lavet som Blanc de Noir efter den traditionelle champagne metode, der i Italien kaldes Metodo Classico. Vinens skaller fjernes med det samme efter presning af druerne, så den strågule farve sikres. Herefter gærer og lagrer den i et halvt år, før den hældes på flaske. For Chardonnay druens vedkommende sker dette på små egetræsfade og for Pinot Noir druen sker det på temperaturkontrollerede ståltanke. Ifm. at vinen hældes på flaske tilsættes en smule sukker og gær, der sikrer en 2. gæring på flasken, som sker over de næste minimum 3 år. Herefter udføres ”remuage”, som er en proces, der har til formål at få gærrester til at samle sig i flaskens hals, så de kan fjernes før proppen påsættes, og vinen dermed er klar til at drikke. Resultatet er perfekte, elegante og vedvarende bobler, der understreger vinens friskhed med svag frugt og noter af brød og mandler. Perfekt til en krydret snack, til forret eller elegante hovedretter. Uanset hvordan den serveres vil dens elegante udtryk bemærkes.

Pris: 169,- (v. køb af 6 stk.) 
Pris: 199,- (v. køb af 1 stk.) 

Om Giuseppe Galliano Brut:
– Distrikt i Piemonte: Loazzolo
– Vinstokke etableret: 1990
– Årlig produktion: 10.000 flasker
– Højde på vinmarken: 500 m.
– Drue: Pinot Noir / Chardonnay
– Alkoholprocent: 13%
– Serveres: 10-12 grader
– Gemmes: 0-20 år