Barbaresco Giacosa

Denne enkeltmarks Barbaresco fra Giacosa cru’en i Treiso er ubetinget den mest kraftfulde vin, vi har smagt fra Piemonte. 2015 er første årgang af denne vin, som er et ambitiøst eksperiment, hvor hele fremstillingen alene sker på små fade og uden brug af stål. Selvom der er tale om et første forsøg, fik vinen tildelt Sølvmedalje af Decanter magasinet i 2018. Denne vin skal opleves, hvis du er til kraftige kvalitetsvine.

”Wow, sikke en kraftbombe af en Barbaresco!, Fylde, tørhed og kompleksitet overgår de fleste Baroloer”. Dette var vores første indtryk, da vi smagte denne nylancerede vin. Enzo har eksperimenteret med alternative metoder for at lave hans topklasse Barbaresco og har ramt plet ved første forsøg. Druerne dyrkes på en lille, sydvest-vendt mark lige nedenfor vingården i Treiso. En meget kraftfuld cru, og produktionen overholder de strenge krav til Barbaresco kvalitet. Marken er højtbeliggende, det bedste for Nebbiolo-druen, da dette giver friskhed, kompleksitet og farve. Selve fermenteringen sker på små træfade, hvor vinen gærer med skaller i 60 dage, før de tages op med hånden. Og man ser, dufter og smager med det samme, hvilken kraft denne vin har. Farven er dyb rød, taget i betragtning af, at den er lavet på den farvefattige Nebbiolo drue. Duften er intens med kraftig frugt, bær og fadlagring. Smagen er nærmest voldsom intens med kraftig frugt og ligeså kraftige tanniner. Eftersmagen varer ved og minder i lang tid én om den unikke vinoplevelse

Pris: 349,- (v. køb af 6 stk.)
Pris: 399,- (v. køb af 1 stk.)

Om Barbaresco Giacosa:
– Distrikt i Piemonte: Barbaresco (Treiso)
– Cru: Giacosa, DOCG
– Vinstokke etableret: 1951
– Årlig produktion: 2.000 flasker
– Højde på vinmarken: 420 m.
– Drue: Nebbiolo
– Fadlagring: 24 mdr.
– Alkoholprocent: 14,5%
– Gemmes: 0-25 år