Gabriele Scaglione

I hjertet af Canelli finder man en atypisk vinproducent i stilfulde rammer. Man mærker straks et element af æstetik og kompromisløshed i luften. Dette er Gabriele Scaglione’s kælder og showroom. I modsætning til de fleste producenter har Gabriele ikke arvet sine forældres vingård. Han havde derimod skabt sig en karriere, hvor han var endt som ansat direktør for et større vinhus. En position, hvor han havde samlet viden og kapital nok til at udleve sin vision om at skabe sit eget ”brand”. Dette skulle bygge på hans passion for smukke ting, god mad og selvfølgelig vin. Derfor opsagde han sit job for godt 10 år siden, efter at have søgt og opkøbt vinmarker med god jord og eksponering for sol – samt vinstokke med alder. 

Gabr

Om vinproduktionen hos Gabriele Scaglione

Gabriele’s opkøb af jord har givet ham et godt udgangspunkt for at producere kvalitetsvin, der repræsenterer de fleste af Piemonte’s stolte traditioner. Således har han jordstykker I La Morra (Barolo), Treiso (Barbaresco) og 4 forskellige steder i Monferato og Roero. Hans vinproduktion bygger på de lokale druer Nebbiolo, Barbera, Arneis og Moscato. Udbyttet fra hans marker holdes lavt, hvilket sikrer maksimal kraft i vinene. Hans kompromisløshed gør, at han først frigiver vinene, når han de er helt klar til at drikke. Derfor har hans vine typisk også ”mere alder” når de frigives, sammenlignet med andre producenter. Resultatet er kvalitetsvine med en god struktur. Bygget på traditioner, men med et moderne udtryk i fremtoning og udtryk. Udover dette laver han også Metodo Classico, som opbevares i hans smukke champagnekælder under Canelli. 

gabr1
gabr3