CASTELLINALDO

En super vin, lavet på fadlagrede Barbera druer, som i 2015 årgangen har vundet internationale medaljer. Vi er helt enige i, at denne vin er et nærmere bekendtskab værd. Velstruktureret kvalitet og mange sekundære toner kendetegner denne lækre vin, der dyrkes på Teo Costa’s vingård i Castellinaldo. Vinen er et resultat af ejeren Roberto Costa’s vision om at skabe en ekstraordinær Barbera-klassifikation, ”Castellinaldo DOC”

Denne vin mødte vi første gang på Osteria del Bramante, der er vores stamsted i Roccaverano (Asti). Vinen var god. Faktisk så overraskende god, at vi med det samme lavede en aftale med restaurantens ejer om, at vi kunne købe 6 flasker med hjem. Denne oplevelse fik os sporet ind på vinene fra Teo Costa.

Vinen er fremstillet 100% på Barbera druer og med en betydelig fadlagring. Den fantastiske årgang 2015, har vundet international sølvmedalje fra Concours Mondial. Vinen har Barbera druens dybrøde farve med lilla nuancer, og næsen er en god blanding af moden frugt og fadlagring. Smagen er dejlig rund med moden frugt, der er godt balanceret med syre. De 18 måneders lagring på fad har tilført vinen bløde tanniner samt et strejf af vaniljens sødme, og resultatet er en meget velstruktureret vin.

Selvom dette er Teo Costa’s top-Barbera, er den fornuftigt prissat. Kan derfor nydes både en stille fredag aften alene eller ved en festmiddag med gæster, der sætter pris på god vin. Vinen har kraften til at matche de fleste kødretter og osteborde.

Pris: 129,- (v. køb af 6 stk.)
Pris: 149,- (v. køb af 1 stk.)

Om Castellinaldo:
– Distrikt i Piemonte: Roero
– Klassifikation: DOC
– Vinstokke etableret: 1960
– Årlig produktion: 65.000 flasker
– Højde på vinmarken: 300 m.
– Drue: Barbera
– Fadlagring: 18 mdr.
– Alkoholprocent: 14%
– Gemmes: 0-15 år