CALA DELLE MANDRIE

Denne kraftige rødvin lavet på Barbera-druen er klassificeret som Nizza DOCG. Dette er en elitær klassifikation, som Monferrato-distriktet har valgt at skabe mhp. at konkurrere med vinene fra Barolo og Barbaresco. Vinen overholder dermed de strengeste kvalitetskrav, hvilket straks smages. Her får man frugt, kraft og kompleksitet for alle pengene. Der er tale om en ægte kvalitetsvin, der udgør toppen af La Giribaldinas sortiment. Til den kvalitetsbevidste og nysgerrige vindrikker!

Det første, du møder, er vinens dybrøde og nærmest lilla farve, som kendetegner de fleste Barbera Superiore vine. Men denne vin har fået en ekstra tand på alle tangenter, og lever således op til Nizza-kravene, der er de strengeste i hele Piemonte. Faktisk er kravene til Nizza-vine strengere end både til Barolo og Barbaresco, og derfor dyrkes druerne, der anvendes til Nizza-vine, kun på klassificerede marker, der enten vender mod syd, sydvest eller sydøst. For at sikre den karakteristiske kraft, der kendetegner Nizza-vinene, er der indført strenge restriktioner på hvor meget vin, der må produceres per hektar. Fadlagringen er på hele 18 måneder, hvor vinen lagrer på 500L tønder, og dermed opnår en øget kompleksitet og behagelige, bløde tanniner. Duften indeholder intens moden frugt og noter fra fadlagringen. Intensiteten kendetegner også smagen, der er kraftig, frugtrig og med en god syre i bund. Vinens kompleksitet gør sig gældende i form af sekundære noter af både vanilje og balsamiske undertoner. Eftersmagen er behagelig med frugt og syre.

Pris: 199,- (v. køb af 6 stk.)
Pris: 229,- (v. køb af 1 stk.)

Om Cala delle Mandrie:
– Distrikt i Piemonte: Monferrato
– Klassifikation: DOCG
– Vinstokke etableret: 1995
– Årlig produktion: 8.000 flasker
– Højde på vinmarken: 200-250 m.
– Drue: Barbera
– Fadlagring: 18 mdr.
– Alkoholprocent: 14,5%
– Gemmes: 0-20 år