Borgo Maragliano

På toppen af det højt beliggende Loazzolo finder man vores ”champagneekspert”, Borgo Maragliano, der drives af ægteparret Silvia og Carlo Galliano. Siden de for mere end 25 år siden overtog styringen af 25 ha vingård fra Carlo’s forældre, har de lavet et sats, som har givet pote i form af adskillige toppriser til husets vine. Carlo’s forældre hjælper stadig til i produktionen, ligesom deres ældste søn læser til ønolog med henblik på at bidrage til fremtidens Borgo Maragliano. I modsætning til de fleste andre vinproducenter i Piemonte, har de valgt at satse næsten entydigt på produktion af Metodo Classico, der er den italienske betegnelse for mousserende vine, lavet på champagnemetoden. Vinmarkernes beliggenhed i 400-450m højde giver perfekte, kølige forhold til produktion af Pinot Noir og Chardonnay, som benyttes til vinene. 

borgo-maragliano1

Om vinproduktionen hos Borgo Maragliano

Silvia og Carlo husker tydeligt, da de første gang fortalte om deres vision om at lave topklasse mousserende vine, baseret på franske druer. De lokale synes, at det var skørt, når man boede i hjertet af Moscato-land. Det varede dog ikke længe før at dette hørte op, og siden har det vist sig at være en rigtig god beslutning. 

De fleste af familiens vine er lavet på champagne druerne Pinot Noir og Chardonnay, hvor de fine perler i den mousserende vin stammer fra andengæring på flasken. Det tager typisk 3-10 år før vinene er helt perfekte og klar til frigivelse. Resultatet skal nemlig være helt perfekt. Chardonnay, der benyttes til Metodo Classico, er delvist lagret på fade. Men ellers er der i produktionen fokuseret på at maksimere friskhed i vinene. De seneste to år har Borgo Maragliano markeret sig ved at få tildelt ”3 Bicchieri”, som er topprisen i den italienske vinbibel.