BAROLO CLASSIC

En klassisk Barolo lavet på druer fra 6 forskellige Barolo cru’er. Elegant og velstruktureret vin. Virna er med hendes 12 hektar i Barolo heldig at have råmateriale, som i rette sammensætning giver perfekt Barolo vin. Vinen kan drikkes allerede i sine unge år, men vinder kompleksitet med alderen. Som i alle andre af Virna’s vine, tilpasses produktionsmetoderne hvert år nøje til de unikke karakteristika, der præger årets høst, samt de enkelte cru’er.

Barolo classic betegnelsen dækker over vin, der er produceret som blend af forskellige cru’er, som alle er blandt de 66 officielle Barolo cru’er (MGA’er). Dette var indtil 1961 sædvanen, da man først herefter begyndte at producere enkeltmarks cru’er. Druerne er som altid i Barolo 100% Nebbiolo.
Denne vin er et mix af de seks cru’er, som Virna Borgognot råder over: Cannubi Boschis, Preda, Sarmassa, I Merli, San Giovanni og Costa delle Rose. De fleste af disse cru’er er placeret i den centrale del af Barolo distriktet, hvor de to dominerende jordtyper mødes. Den sydøstlige jordtype giver kraftige og maskuline vine med maksimal holdbarhed, mens den nordvestlige jordtype giver mere elegante og velstrukturerede vine. Begge egenskaber kombineres godt i denne Barolo, der efter endt gæring lagrer 24 måneder på egetræsfade (Botti), som stammer fra Slavonien og Frankrig. Denne vin vil kun blive bedre med alderen, og som alle andre Nebbiolo vine skal den nydes med et kraftigt måltid, hvorved magien først for alvor udløses.

Pris: 239,- (v. køb af 6 stk.)
Pris: 269,- (v. køb af 1 stk.)

Om Barolo Classic:
– Distrikt i Piemonte: Barolo
– Klassifikation: DOCG
– Vinstokke etableret: 1968-2005
– Årlig produktion: 20.000 flasker
– Højde på vinmarken: 300 m.
– Drue: Nebbiolo
– Fadlagring: 24 mdr.
– Alkoholprocent: 14,5%
– Gemmes: 0-20 år