Barbera d’Alba Superiore

Ambitiøse Enzo Rappalino’s svar på en toprange superiore vin, lavet på Piemonte’s mest dyrkede rødvinsdrue, Barbera. En vin, der trumfer de fleste Amaroner, og som har masser af fadlagring, der giver denne vin bløde tanniner, elegance og strejf af vanilje. I kombination med Barbera druens frugt og naturligt høje syreindhold, er resultatet en lækker, kraftig kvalitetsvin.

Druerne til denne vin dyrkes midt i Nebbiolo-druens højborg omkring Alba, men Barbera druen egner sig godt til Enzo’s lavereliggende marker nedenfor Treiso samt i Magliano Alfieri områderne i henholdsvis 330m og 220m højde. Begge marker er østvendte, men jordbunden er markant forskellig, da markerne i Treiso er ler-og kalkholdige, mens Magliano Alfieri er mere mager med lag af sand og ler. Dette giver Enzo mulighed for at kombinere kraft og krydderi fra Treiso med mineralitet og frugt fra Magliano Alfieri. Druerne høstes i slutningen af september, presses og gæres sammen med skaller i cirka 2 uger, før vinen hældes på små fade (barriques), hvor den lagrer i 12 måneder. Herefter fyldes den på flasker, hvor den lagrer i yderligere mindst 8 måneder, før den frigives. Duften er krydret, moden frugt med noter fra fadlagringen, og farven er intens rød med lilla undertoner. Smagen domineres af Barbera druens friske syre samt vanilje og bløde tanniner fra fadlagringen. Vinen matcher de fleste hovedretter med mørkt kød, hvor dens kraft kommer til sin ret.

Pris: 139,- (v. køb af 6 stk.)
Pris: 169,- (v. køb af 1 stk.)

Om Barbera d’Alba Superiore:
– Distrikt i Piemonte: Barbaresco (Treiso)
– Vinstokke etableret: 1996
– Årlig produktion: 8.000 flasker
– Højde på vinmarken: 220-330m.
– Drue: Barbera
– Fadlagring: 12 mdr.
– Alkoholprocent: 14%
– Gemmes: 0-10 år.