Barbaric

Vinens navn er et ordspil over to af vinens kendetegn. Vinens styrke, som kan virke ”barbarisk”. Og lagringen på små franske fade, som kaldes ”Barriques” (udtales ”barics”). En virkelig kraftig vin, lavet på Barbera druer, hvor frugt og fadlagringens vaniljepræg og rundhed skinner tydeligt igennem i både duft og smag. Resultatet er en vin, der i sit udtryk leder tankerne mod Bordeaux og naboregionens ”Supertoscanere”.

Barbaric er blandt vores kraftigste vine fra Piemonte. Marken, hvor druerne dyrkes, ligger i Moasca, som på grund af lerede jord forholder en af Barbera-druens højborge. Den ligger i cirka 300 m højde, og skråner stejlt direkte mod syd. Her får Barbera druerne perfekte forhold til at modne og udvikle et højt sukkerindhold. Druerne håndplukkes og bæres i kurve til presning, hvorefter gæringen sker ved en konstant temperatur på 28 graderi store ståltanke. Fadlagringen sker alene på små tønder, som udskiftes hvert tredje år. Dette gør at fadpræget på vinen er betydeligt, hvilket man straks bemærker ved at dufte til vinen. I munden er vinen ren ”power” med masser af frugt og krydderi, som sammen med fadenes bløde tanniner giver en dejlig vinoplevelse. Vinens sødme gør det muligt at nyde et glas med en simpel snack. Men for at komme til sin ret bør den nydes til kraftige vildtretter, rødt kød eller modne oste. Servering bør ske ved cirka 18 grader.

Pris: xx,- (v. køb af 6 stk.)
Pris: xx,- (v. køb af 1 stk.)

Om Barbaric:
– Distrikt i Piemonte: Moasca/Canelli
– Klassifikation: DOCG
– Vinstokke etableret: 1975
– Årlig produktion: 4.000 flasker
– Højde på vinmarken: 300m.
– Drue: Barbera
– Fadlagring: 18 mdr
– Alkoholprocent: 15,5%
– Gemmes: 0-15 år