Ada Nada

Ada Nada drives i dag af ægteparret Anna Lisa & Elvio Nada, som siden Anna Lisa’s fars død i 2012 har drevet gården. Vingården blev grundlagt i 1919 af Anna Lisa’s oldefar, der dengang købte gårdens ældste marker i Barbaresco’s cru ”Rombone”. Familien har siden tilkøbt flere marker, og i dag har de 9 ha vinmarker i Barbaresco, der ligger rundt om vingården i Treiso.

‘Den stærke familietradition ses tydeligt, og vinene er ofte opkaldt efter familiemedlemmer, herunder familiens tre piger: Elisa (17), Serena (14) og lille Emma (5).

Ada Nada2

Om vinproduktionen hos Ada Nada

Siden familiens fulde overtagelse af ansvaret for vingården, har de valgt at omlægge hele produktionen til økologisk drift. Årsagen er, at de tilbringer det meste af deres vågne tid i vinmarkerne eller på gården, som ligger midt mellem markerne, og ønsker at skåne dem selv og andre fra giftstoffer. Som Anna Lisa siger: ”Det er vores børn og børnebørn, der skal overtage jorden, så vi ønsker at passe godt på den”. Familien bruger ikke tilsat gær, men alene naturlige gæringsprocesser gennem temperaturkontrol i forbindelse med vinifikationen. Cirka 50% af produktionen er klassificeret som Barbaresco DOCG, som udgør deres største og vigtigste indtægtskilde. 2Udover Nebbiolo-druen, som benyttes til Barbaresco-produktionen, omfatter produktionen druerne Barbera, Merlot, Sauvignon Blanc og Dolcetto. Der er travlt på den hyggelige gård, da Elvio både klarer arbejdet i markerne og størstedelen af vinproduktionen, mens Anna Lisa står for salg, marketing og drift af deres lille Bed & Breakfast med 3 lejligheder og 11 værelser. Børnene hjælper til ved siden af deres skole og fritidsaktiviteter. Vin er deres fælles passion, og heldigvis udmønter det hårde arbejde sig i fantastiske kvalitetsvine, som har fået international anerkendelse i blandt andet Wine Spectator, Gambero Rossos Vini d’ Italia og Forbes.  

Ada Nada
Ada Nada3